Vijesti

Slobodni festival 5 – sudjelujte u razvoju inovativnih ideja!

Peti Slobodni festival održat će se 8. i 9. srpnja 2011. u Čakovcu u prostorima Autonomnog centra – ACT, Dr. Ivana Novaka 38.

Slobodni festival 5 poziva umjetnike, hakere, informatičare, aktiviste, ekologe, stručnjake i hobiste iz raznih područja, na razmjenu znanja i vještina i razvoj ideja i projekata. Ovogodišnji Slobodni festival napravio je zaokret u konceptu i metodologiji i neće biti organiziran u obliku konferencije.

Odabrano je 14 ideja i projekata vizionara s područja umjetnosti, održivog razvoja i ekologije, novih tehnologija, poljoprivrede, informatike i društva općenito koje će biti predstavljene. Sudionici Festivala će odabrati 5 ideja koje će se u toku festivala razrađivati u malim grupama.

Slobodni festival 5 je dio projekta Transdisciplinarnost i novomedijske kulture u razvoju prekograničnog područja (NEW MEDIA CROSS-BORDER) u okviru IPA operativnog programa Slovenija-Hrvatska 2007 – 2013, te je sufinanciran od Europske unije i Ministarstva kulture.

Prijava na Slobodni festival 5 je obavezna. Sve informacije o programu i prijavama nađite na http://slobodnifestival.info.

Događanja

[google-calendar-events id="1, 3" type="list" title="" max="10"]

Info

Projekt Transdisciplinarnost i nove medijske kulture u razvoju prekograničnog područja (New Media Cross-Border) provodile su od 1.4.2011. do 31.3.2013. udruge Autonomni centar - ACT iz Čakovca, Kulturno izobraževalno društvo KIBLA iz Maribora, ONEJ – društvo prekmurske pobude iz Murske Sobote i Udruga mladih Varaždinski underground klub iz Varaždina u okviru Operativnog program IPA Slovenija-Hrvatska 2007.-2013. s ciljem stvaranja dinamičnog prekograničnog područja sa interakcijama razvojnih aktera i zainteresiranih strana s obje strane granice na području novih medijskih kultura, transdisciplinarne umjetnosti, održivog razvoja i novih modela zajedničkog stvaranja.
New Media Cross-Border
IPA OP Si-Hr Ministarstvo kulture Grad Varaždin Ured za udruge Vlade RH
Autonomni centar - ACT Kulturno izobraževalno društvo KIBLA ONEJ – društvo prekmurske pobude Udruga mladih Varaždinski underground klub