Vijesti

Predavanje: Između svjetova: nakon Asima: transdiciplinarnost i tehnologija Predavač: Michael Punt (University of Plymouth, Velika Britanija)

Vrijeme: 23.9.2011. u 19:00
Mjesto: Autonomni centar – ACT
Opis: U predavanju Između svjetova: nakon Asima: transdiciplinarnost i tehnologija, doktor Punt nam želi približiti kako transdiciplinarnost može utjecati na veze između znanosti, tehnologije i popularne kulture. Profesor dr. Michael Punt djeluje kao dio grupe Transtehnologijska istraživanja na univerzitetu Plymouth u Engleskoj. Ova je transdiciplinarna istraživačka grupa dio umjetničkog fakulteta, a sastoji se od povjesničara umjetnosti, filozofa, antroploga, umjetnika i dizajnera. Istraživanja se vode iz projekcije povijesti i teorije s ciljem razumijevanja znanosti i tehnologije kao manifestacija raznolikih ljudskih želja i kulturalnih imperativa.
Ovo predavanje je realizirano u okviru projekta New Media Cross-Border provođenog u okviru Operativnog programa IPA SI-HR 2007-2013, djelomično financiranog od Europske unije, Ministarstva kulture RH i Ureda za udruge Vlade RH.

Događanja

[google-calendar-events id="1, 3" type="list" title="" max="10"]

Info

Projekt Transdisciplinarnost i nove medijske kulture u razvoju prekograničnog područja (New Media Cross-Border) provodile su od 1.4.2011. do 31.3.2013. udruge Autonomni centar - ACT iz Čakovca, Kulturno izobraževalno društvo KIBLA iz Maribora, ONEJ – društvo prekmurske pobude iz Murske Sobote i Udruga mladih Varaždinski underground klub iz Varaždina u okviru Operativnog program IPA Slovenija-Hrvatska 2007.-2013. s ciljem stvaranja dinamičnog prekograničnog područja sa interakcijama razvojnih aktera i zainteresiranih strana s obje strane granice na području novih medijskih kultura, transdisciplinarne umjetnosti, održivog razvoja i novih modela zajedničkog stvaranja.
New Media Cross-Border
IPA OP Si-Hr Ministarstvo kulture Grad Varaždin Ured za udruge Vlade RH
Autonomni centar - ACT Kulturno izobraževalno društvo KIBLA ONEJ – društvo prekmurske pobude Udruga mladih Varaždinski underground klub