Vijesti

Poziv na promociju knjige “(Ne)zavisni?” u Varaždinu

Pozivamo vas na predstavljanje knjige (Ne)zavisni? koje će se održati u četvrtak, 14. veljače u galeriji Zlati Ajngel u Varaždinu, Gajeva 15, s početkom u 18 sati.

Knjiga (Ne)zavisni? je zbornik tekstova o angažmanu pojedinca u zajednici, samoorganiziranju, suradnji, transdisciplinarnosti, te propituje sociološke fenomene u nezavisnoj kulturi i kulturi novih medija. Autori tekstova su djelatnici u kulturi i sektoru civilnog društva aktivni u razvoju svojih zajednica. Iako ima široki raspon tema, obuhvaća vremensko razdoblje od 80-ih i sadrži različite tekstove (od osobnih do znanstvenih), čitatelj će shvatiti današnji položaj malog čovjeka, aktivista, izgubljenog na pragu općeg neuspjeha kapitalizma, te će prepoznati ideje i prilike za drugačije i bolje funkcioniranje sustava.

Knjiga je dio projekta Transdisciplinarnost i nove medijske kulture u razvoju prekograničnog područja (New Media Cross-Border) koji provode udruge Autonomni centar – ACT iz Čakovca, Kulturno izobraževalno društvo KIBLA iz Maribora, ONEJ – društvo prekmurske pobude iz Murske Sobote i Udruga mladih V.U.K. iz Varaždina u okviru Operativnog program IPA Slovenija-Hrvatska 2007.-2013..

Na predstavljanju će urednici i autori s vama diskutirati, a osim što ćete dobiti svoj primjerak knjige, možete razgledati izložbu o nezavisnoj sceni koja je u Galeriji postavljena do 15. veljače.

Link na Facebook event.

Događanja

[google-calendar-events id="1, 3" type="list" title="" max="10"]

Info

Projekt Transdisciplinarnost i nove medijske kulture u razvoju prekograničnog područja (New Media Cross-Border) provodile su od 1.4.2011. do 31.3.2013. udruge Autonomni centar - ACT iz Čakovca, Kulturno izobraževalno društvo KIBLA iz Maribora, ONEJ – društvo prekmurske pobude iz Murske Sobote i Udruga mladih Varaždinski underground klub iz Varaždina u okviru Operativnog program IPA Slovenija-Hrvatska 2007.-2013. s ciljem stvaranja dinamičnog prekograničnog područja sa interakcijama razvojnih aktera i zainteresiranih strana s obje strane granice na području novih medijskih kultura, transdisciplinarne umjetnosti, održivog razvoja i novih modela zajedničkog stvaranja.
New Media Cross-Border
IPA OP Si-Hr Ministarstvo kulture Grad Varaždin Ured za udruge Vlade RH
Autonomni centar - ACT Kulturno izobraževalno društvo KIBLA ONEJ – društvo prekmurske pobude Udruga mladih Varaždinski underground klub