Vijesti

Poziv na otvorenje izložbe u Varaždinu

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe pod nazivom „Novomedijska nezavisna kulturna scena u Sjeverozapadnoj Hrvatskoj i Sloveniji“ a u organizaciji udruge mladih V.U.K..

U sklopu izložbe posjetitelji će imati priliku razgledati mnogobrojne fanzine i plakate koji su bili glavni nositelji nezavisne glazbene scene na području Varaždinske i Međimurske županije krajem devedesetih, te će moći poslušati neke od glazbenih sastava iz tog razdoblja i vidjeti njihova izdanja na kasetama, pločama i audio CD-ima.

Također, kroz video projekcije biti će prezentirana i novomedijska kulturna scena susjedne nam Slovenije, dok će na otvorenju premijerno biti prikazan dokumentarni film koji je nastao kao jedan od produkata projekta New Media Cross-Border a koji pobliže opisuje sam projekt te daje uvid u neke od aktivnosti koje su se dešavale za vrijeme njegovog trajanja.

Otvorenje izložbe je 08.02.2013 u 19:00 sati u galeriji Zlati Ajngel (Gajeva 15), a svim zainteresiranim posjetiteljima će biti dostupna do 15.02.2013 u vremenu od 18 do 20 sati. 14. 2. 2013. će, s početkom u 18:00 sati biti predstavljena knjige pod nazivom „(Ne)zavisna kultura?“.

Projekt Transdisciplinarnost i nove medijske kulture u razvoju prekograničnog područja (New Media Cross-Border) provode udruge Autonomni centar – ACT iz Čakovca, Kulturno izobraževalno društvo KIBLA iz Maribora, ONEJ – društvo prekmurske pobude iz Murske Sobote i Udruga mladih V.U.K. iz Varaždina u okviru Operativnog program IPA Slovenija-Hrvatska 2007.-2013. s ciljem stvaranja dinamičnog prekograničnog područja sa intenzivnim interakcijama razvojnih aktera i zainteresiranih strana s obje strane granice na području novomedijske kulture, transdisciplinarne umjetnosti, održivog razvoja i novih modela zajedničkog stvaranja.

Za Udrugu mladih Varaždinski underground klub:

Špiro Jakšić

Download: Letak za izložbu u Varaždinu

Događanja

[google-calendar-events id="1, 3" type="list" title="" max="10"]

Info

Projekt Transdisciplinarnost i nove medijske kulture u razvoju prekograničnog područja (New Media Cross-Border) provodile su od 1.4.2011. do 31.3.2013. udruge Autonomni centar - ACT iz Čakovca, Kulturno izobraževalno društvo KIBLA iz Maribora, ONEJ – društvo prekmurske pobude iz Murske Sobote i Udruga mladih Varaždinski underground klub iz Varaždina u okviru Operativnog program IPA Slovenija-Hrvatska 2007.-2013. s ciljem stvaranja dinamičnog prekograničnog područja sa interakcijama razvojnih aktera i zainteresiranih strana s obje strane granice na području novih medijskih kultura, transdisciplinarne umjetnosti, održivog razvoja i novih modela zajedničkog stvaranja.
New Media Cross-Border
IPA OP Si-Hr Ministarstvo kulture Grad Varaždin Ured za udruge Vlade RH
Autonomni centar - ACT Kulturno izobraževalno društvo KIBLA ONEJ – društvo prekmurske pobude Udruga mladih Varaždinski underground klub