Vijesti

Poziv na Eksperimentalne elektronske intervencije u Čakovcu

Čakovec će ugostiti 9. izdanje međunarodnog novomedijskog događaja Eksperimentalne elektronske intervencije. EEII ’12 će se održavati od 30. svibnja do 3. lipnja u Autonomnom centru – ACT, Dr. Ivana Novaka 38.

Stručnjaci i umjetnici iz 6 zemalja Europe i svijeta dolaze predstaviti svoje projekte koji kombiniraju inovaciju, nove tehnologije, obnovljive izvore energije, održivi razvoj i audio-vizualnu umjetnost. Inozemni sudionici su Karl Heinz Jeron iz Njemačke, Claudia González i Constanza Piña iz Čilea, Martin Howse iz Velike Britanije, Agnieszka Pokrywka iz Poljske, Christian Galarreta iz Perua.

EEII ’12 daje prostor kreativnim ljudima iz lokalne zajednice da surađuju i uče kroz eksperimentiranja s interaktivnim, zvukovnim i video radovima. EEII se fokusira na kreativan proces više nego na sam proizvod čime daje mogućnost za inovacije i nenadane eksperimente.

Pozivamo Vas da nam se pridružite u petak u 10.00 i sudjelujete u umjetničkim eksperimentima. Ukoliko pak ne želite sudjelovati u eksperimentima, ali ih želite vidjeti, posjetite radionice u petak, od 10.00 do 12.00 te od 14.00 do 17.00, kao i radionicu u subotu, od 10.00 do 12.00. U subotu u 19.00 sati na rasporedu je predstavljanje umjetnika, nakon čega slijedi otvorenje zajedničke izložbe gotovih radova. Dodatne informacije s detaljnim rasporedom i opisima umjetnika možete pogledati na noborderculture.eu/eeii.

EEII ’12 je dio projekta Transdisciplinarnost i nove medijske kulture u razvoju prekograničnog područja (NEW MEDIA CROSS-BORDER) u okviru IPA operativnog programa Slovenija-Hrvatska 2007 – 2013. Projekt je djelomično financiran od Europske unije, Ministarstva kulture i Ureda za udruge. Događaj organizira projektni tim New media cross-border (ACT iz Čakovca, V.U.K. iz Varaždina, Kibla iz Maribora i ONEJ iz Središča) s partnerom, udrugom UKE iz Križevaca, koja je pokrenula EEII 2004. godine.

Događanja

[google-calendar-events id="1, 3" type="list" title="" max="10"]

Info

Projekt Transdisciplinarnost i nove medijske kulture u razvoju prekograničnog područja (New Media Cross-Border) provodile su od 1.4.2011. do 31.3.2013. udruge Autonomni centar - ACT iz Čakovca, Kulturno izobraževalno društvo KIBLA iz Maribora, ONEJ – društvo prekmurske pobude iz Murske Sobote i Udruga mladih Varaždinski underground klub iz Varaždina u okviru Operativnog program IPA Slovenija-Hrvatska 2007.-2013. s ciljem stvaranja dinamičnog prekograničnog područja sa interakcijama razvojnih aktera i zainteresiranih strana s obje strane granice na području novih medijskih kultura, transdisciplinarne umjetnosti, održivog razvoja i novih modela zajedničkog stvaranja.
New Media Cross-Border
IPA OP Si-Hr Ministarstvo kulture Grad Varaždin Ured za udruge Vlade RH
Autonomni centar - ACT Kulturno izobraževalno društvo KIBLA ONEJ – društvo prekmurske pobude Udruga mladih Varaždinski underground klub