Vijesti

Početak srpnja rezerviran za Slobodni festival 6

Nedugo nakon Eksperimentalnih elektronskih intervencija pred nama je novo događanje koje će okupiti umjetnike novih medija, istraživače i aktiviste, koji provociraju, propituju i traže nove modele u postojećim društvenim, kulturološkim, tehnološkim i ekonomskim sustavima.
Slobodni festival 6 će se održavati u Turističkom kompleksu Cimper u Murskom Središću od 4. do 8. srpnja.

Workshopology (workshopologija, radioničarstvo) je naziv simpozija koji će se održavati na Slobodnom festivalu. Kakav bi trebao biti odnos voditelja edukacije i onih koji se educiraju? Koliko su efikasne nove metode iskustvenog participativnog učenja? Koji su nedostaci formalnog školstva? To su samo su neka od pitanja o kojima će se raspravljati. Workshopologija je jedina jedinica sadržaja koja će imati svoj fiksni termin. Termini, mjesta pa i teme svih ostalih prezentacija i radionica će se dogovarati na licu mjesta. Slobodni festival 6 će u praksi pokušati provesti kombinaciju novih tipova grupnih participativnih procesa kao što su Open space i World Café.
I ove godine na Festival dolaze pojedinci i kolektivi koji prakticiraju slobodni softver, otvorene tehnologije, “Uradi sam” pristup, kulturu dijeljenja znanja i informacija. Dolazak su najavili biotehnolog dr. Marc Dusseiller iz Züricha, graditelji bicikala Bike Kitchen iz Linza, art-video duo Experimental Half-Hour iz Portlanda, Ljubljana digital media lab (Ljudmila), I’MM_ Media lab iz Zagreba.

Pozivamo vas da održite svoju prezentaciju, radionicu ili da sudjelujete na radionicama. Svoje sudjelovanje prijavite na web stranicama Festivala slobodnifestival.info gdje ćete naći i sve potrebne informacije. Tijekom festivala bit će osiguran prostor za besplatno kampiranje.

Slobodni festival 6 je dio projekta Transdisciplinarnost i nove medijske kulture u razvoju prekograničnog područja (NEW MEDIA CROSS-BORDER) u okviru IPA operativnog programa Slovenija-Hrvatska 2007 – 2013. Projekt je djelomično financiraju Europska unija, Ministarstvo kulture i Ured za udruge. Događaj organizira projektni tim New media cross-border (ACT iz Čakovca, V.U.K. iz Varaždina, Kibla iz Maribora i ONEJ iz Murske Sobote).

Slobodni festival 6 – paket za medije (download)

Događanja

[google-calendar-events id="1, 3" type="list" title="" max="10"]

Info

Projekt Transdisciplinarnost i nove medijske kulture u razvoju prekograničnog područja (New Media Cross-Border) provodile su od 1.4.2011. do 31.3.2013. udruge Autonomni centar - ACT iz Čakovca, Kulturno izobraževalno društvo KIBLA iz Maribora, ONEJ – društvo prekmurske pobude iz Murske Sobote i Udruga mladih Varaždinski underground klub iz Varaždina u okviru Operativnog program IPA Slovenija-Hrvatska 2007.-2013. s ciljem stvaranja dinamičnog prekograničnog područja sa interakcijama razvojnih aktera i zainteresiranih strana s obje strane granice na području novih medijskih kultura, transdisciplinarne umjetnosti, održivog razvoja i novih modela zajedničkog stvaranja.
New Media Cross-Border
IPA OP Si-Hr Ministarstvo kulture Grad Varaždin Ured za udruge Vlade RH
Autonomni centar - ACT Kulturno izobraževalno društvo KIBLA ONEJ – društvo prekmurske pobude Udruga mladih Varaždinski underground klub