Vijesti

Otvoreni su uredi za razvoj novih medijskih kultura u Mariboru i Čakovcu

Ulaskom u drugu godinu provedbe projekta New Media Cross-Border, koji se provodi u okviru IPA operativnog programa Slovenija-Hrvatska 2007.-2013., počeli su s radom partnerski Uredi za razvoj transdisciplinarnosti i novih medijskih kultura u KID Kibla u Mariboru (Kneza Kocija 9) i Autonomnom centru – ACT u Čakovcu (Ivana Novaka 38).

Radi se o formaliziranju i širenju savjetodavne podrške organizacijama i pojedincima iz lokalnih zajednica Međimurske i Varaždinske županije te Pomurske i Podravske regije, koji žele djelovati na održivom razvoju koristeći nove medije, društveno angažiranu umjetnost i nove modele suradnje umjetnika i stručnjaka iz različitih disciplina.

Uredi će pomagati jačanju sposobnosti spomenutih aktera edukacijom, savjetovanjem, informiranjem, razmjenom programa te zagovaranjem održivih pozitivnih promjena.

Usluge savjetovanja za korisnike su besplatne, a uredi su otvoreni utorkom i četvrtkom od 9 do 15 sati ili prema dogovoru. Možete dobiti pomoć vezanu uz pripremu i provedbu projekata, uključujući i one koje namjeravate aplicirati na EU program Kultura 2007.-2013., vođenje financija, razvoj organizacije, marketing, organizaciju javnih događanja, suradnju i umrežavanje, te informacije o aktualnim natječajima, stipendijama, rezidencijalnim događanjima i dr.
Kao online podršku, uredi koriste web stranicu www.noborderculture.eu.

Događanja

[google-calendar-events id="1, 3" type="list" title="" max="10"]

Info

Projekt Transdisciplinarnost i nove medijske kulture u razvoju prekograničnog područja (New Media Cross-Border) provodile su od 1.4.2011. do 31.3.2013. udruge Autonomni centar - ACT iz Čakovca, Kulturno izobraževalno društvo KIBLA iz Maribora, ONEJ – društvo prekmurske pobude iz Murske Sobote i Udruga mladih Varaždinski underground klub iz Varaždina u okviru Operativnog program IPA Slovenija-Hrvatska 2007.-2013. s ciljem stvaranja dinamičnog prekograničnog područja sa interakcijama razvojnih aktera i zainteresiranih strana s obje strane granice na području novih medijskih kultura, transdisciplinarne umjetnosti, održivog razvoja i novih modela zajedničkog stvaranja.
New Media Cross-Border
IPA OP Si-Hr Ministarstvo kulture Grad Varaždin Ured za udruge Vlade RH
Autonomni centar - ACT Kulturno izobraževalno društvo KIBLA ONEJ – društvo prekmurske pobude Udruga mladih Varaždinski underground klub