Vijesti

Održan 5. Slobodni festival

“No border” je bila tema petog Slobodnog festivala koji je 8. i 9. srpnja 2011. u Čakovec, u Autonomni centar privukao 50-ak stručnjaka, aktivista, hakera i entuzijasta iz područja novih tehnoologija, novih medijskih kultura, ekologije i održivog razvoja. Ovogodišnji sudionici bili su iz Brazila, Velike Britanije, Slovenije i Hrvatske.

Novi koncept rada koji je aktivno uključio sve sudionike kroz rad u malim grupama na razvoju ideja u projekte pokazao se iznimno uspješnim. Sudionici su se povezali, razmijenili znanja i iskustva i što je najvažnije počeli razradu projekata koje će u narednim godinama zajednički provoditi. Video snimke prezentacija i sva dokumentacija razrađenih projekata će biti dostupna na web stranicama slobodnifestival.info.

Slobodni festival 5 je dio projekta Transdisciplinarnost i novomedijske kulture u razvoju prekograničnog područja (NEW MEDIA CROSS-BORDER) u okviru IPA operativnog programa Slovenija-Hrvatska 2007 – 2013, te je sufinanciran od Europske unije i Ministarstva kulture.
Na jesen nas čeka cijeli niz novih aktivnosti. Studijski posjet u Bratislavu organizaciji Col-me, treninzi jačanja kapaciteta za dionike u novim medijskim kulturama i 3 nova festivala – ACTfest i Eksperimentalne elektronske intervencije u Čakovcu te Festival otvorenog koda Kiblix u Mariboru.

Događanja

[google-calendar-events id="1, 3" type="list" title="" max="10"]

Info

Projekt Transdisciplinarnost i nove medijske kulture u razvoju prekograničnog područja (New Media Cross-Border) provodile su od 1.4.2011. do 31.3.2013. udruge Autonomni centar - ACT iz Čakovca, Kulturno izobraževalno društvo KIBLA iz Maribora, ONEJ – društvo prekmurske pobude iz Murske Sobote i Udruga mladih Varaždinski underground klub iz Varaždina u okviru Operativnog program IPA Slovenija-Hrvatska 2007.-2013. s ciljem stvaranja dinamičnog prekograničnog područja sa interakcijama razvojnih aktera i zainteresiranih strana s obje strane granice na području novih medijskih kultura, transdisciplinarne umjetnosti, održivog razvoja i novih modela zajedničkog stvaranja.
New Media Cross-Border
IPA OP Si-Hr Ministarstvo kulture Grad Varaždin Ured za udruge Vlade RH
Autonomni centar - ACT Kulturno izobraževalno društvo KIBLA ONEJ – društvo prekmurske pobude Udruga mladih Varaždinski underground klub