Vijesti

Poziv predlagateljima programa za Slobodni festival 5

Ovogodišnji Slobodni festival, osvježen drugačijim pristupom i konceptom u odnosu na prošle godine, održat će se 8. i 9. srpnja 2011. u Čakovcu. Slobodni festival 5 otvara natječaj za suradnju predlagatelja (umjetnici, hakeri, informatičari, aktivisti, stručnjaci i hobisti na raznim područjima) za konceptualna rješenja projekata na temu “No border”.

Prednost će imati ideje koje djeluju transdisciplinarno; nude konceptualna rješenja koja djeluju pozitivno na zajednicu i/ili nude rješenja problema u lokalnim zajednicama; nude konceptualna rješenja za razvoj suradnje (umrežavanje, partnerstva) u sjevernom pograničnom području Slovenije i Hrvatske; inovativne su, nemaju čvrstih granica, slobodne su, prelaze granice, propituju granice.

Uvjet je da je u izradi i praktičnoj primjeni projekta korišten softver otvorenog koda te da autori svoja konceptualna rješenja daju na slobodno korištenje zajednici koristeći neku od slobodnih licenci.

Prijedlozi se prikupljaju do 5. lipnja 2011. prema detaljnom pozivu objavljenom na http://slobodnifestival.info.

Ovogodišnji Festival partnerski organiziraju udruge ACT iz Čakovca, Kibla iz Maribora, Onej iz Murske Sobote, V.U.K. Iz Varaždina i HULK iz Zagreba.

Slobodni festival 5 je dio projekta Transdisciplinarnost i novomedijske kulture u razvoju prekograničnog područja (NEW MEDIA CROSS-BORDER) u okviru IPA operativnog programa Slovenija-Hrvatska 2007 – 2013, a sufinanciran je od Ministarstva kulture.

Događanja

[google-calendar-events id="1, 3" type="list" title="" max="10"]

Info

Projekt Transdisciplinarnost i nove medijske kulture u razvoju prekograničnog područja (New Media Cross-Border) provodile su od 1.4.2011. do 31.3.2013. udruge Autonomni centar - ACT iz Čakovca, Kulturno izobraževalno društvo KIBLA iz Maribora, ONEJ – društvo prekmurske pobude iz Murske Sobote i Udruga mladih Varaždinski underground klub iz Varaždina u okviru Operativnog program IPA Slovenija-Hrvatska 2007.-2013. s ciljem stvaranja dinamičnog prekograničnog područja sa interakcijama razvojnih aktera i zainteresiranih strana s obje strane granice na području novih medijskih kultura, transdisciplinarne umjetnosti, održivog razvoja i novih modela zajedničkog stvaranja.
New Media Cross-Border
IPA OP Si-Hr Ministarstvo kulture Grad Varaždin Ured za udruge Vlade RH
Autonomni centar - ACT Kulturno izobraževalno društvo KIBLA ONEJ – društvo prekmurske pobude Udruga mladih Varaždinski underground klub